Lov

Mamma gav mej några presenter från hennes resa. En fin parfym också.

Seger

på andra sidan viken




välkommen till tallinn; iskallt, isgrått.






jag drack ett stop öl, urrk, pga. missförstånd med servitrisen. dagens goda gärning tror jag.



sebbe lärde sej jonglera på sommaren, snabb inlärningsförmåga. det handlar om koordination enligt honom. jag får alltså glömma det.

allt låter kanske tråkigare än vad det egentligen var. en mycket bra dag, men samtidigt extremt konstig. jag vet inte om jag var mej själv. jag var bara konstig. emma hade samma känsla. kanske det bara är underligt med tallinn en grå tisdag. allt var så tyst där. helsingfors var mycket finare. nu kom jag också på varför man åker till stockholm istället för tallinn. haha men en söt sak dock, en svart misse i spritbutiken! den bodde nog där, men verkade leva riktigt fint.

LN

it-guru/fiskare

teknikens underbarn är här igen! skulle ladda upp med bilder från mitt fantastiska sportlov, men får såklart inte min nya telefon att överföra bilderna till datan. så nu får jag alltså berätta med ord istället. straff för er kära vänner!

efter emmas extremt lyckade fest vaknar jag elva på torsdagen och börjar göra mej klar för bussfärd. lyssnade på ipoden, läste nya amerikanska elle och åt nötter. framme var jag rastlös. hade inget att göra och var lite för nära familjen hela tiden. hade helt enkelt för mycket att tänka på, och att smälta.

nästa dag klädde jag på mej me allt jag hittade och så stack vi för att fiska. svinkallt! vi hade nät under isen. fiskare-ellen har jag inte varit sen jag var 10, typ. tjohoo vi fick ändå fiskar. de stinker förresten. även som färska.

sedan var det begravning, en fin en. dora var en bra människa. hon var verkligen tuff. rauta-mummo så att säga. den dan fiska vi upp en gädda. fy fasiken vad det blev problem med den. ingen ville egentligen ha den. men bara för att farsan såg så nöjd ut efter att ha fångat den så spela vi alla med. han flina sådär nöjt.

idag skulle vi alltså fixa gäddan, men det sket sej. alltså blev det hamburgare och saarioinen-pizza.

fan vilket lyckat sportlov va.

To: Miss V





Jag kan ibland få en fredagskväll att se så väldigt tråkig ut när jag lägger upp mina bilder. Jag besvärar mej inte tillräckligt för att fånga det. Nu var det faktiskt en bra kväll. Tummen upp för barer med mysmusik och en vägg full med tidningar. Först drack vi vin i Rytmi, sen läste vi tidningar i Mascot och tillsist träffade vi några bekanta i Om'pu.

Nu ska jag läsa om folksjukdomar och se om jag orkar släpa mej på en till 19-årsdag.

Seger


Kallt

Emma fyllde 19 och det var jättekallt. 

Sommar tack!


Fredagshälsning



Emma hade födisfest på onsdag. Jag var lite hjärtlig.

Idag är jag ensam hemma och skall räkna matta och läsa HK. Sen tror jag det blir lite shopping. vill ha ett par tighta jeans, vit kragskjorta och kängor med klack. Också en massa garn att sticka av. men jag har inte tid att sticka nu så det kan jag göra senare. Och så villl jag rita. Sen blir det en mojito med Ira. Och möjligen ett avsnitt av Pushing Daisies om jag kommer hem i tid.

Seger


Tisdag


idag hittade jag zebror i en låda.

Läslov

Det här är svårt. När alla andra har sportlov så borde man läsa. Min skrivbordsstol knarrar. Jag dör när jag ser skolböcker. Plötsligt får man lust att städa. Och klippa i saker. Och att baka något, laga mat? Seriöst , jag surfar på tasteline.se. Jag vill sy kläder. Nu börjar mamma bli orolig. Sen blir man också lite småstressad själv. När man första gången på morgonen kollar sin facebook och folk har som status att dom skall bege sej till bibban. Jag antar dom ska läsa där.

Idag ska jag baka något sött.

Seger

nu e de fest



brorsan säger det ofta, det låter komiskt. men det är nog nåt jag ska ta i användning. vi har alla erfarenhet av att fraser verkligen fungerar. öhman är väl kungen i den fronten, det vet vi alla. men man kan ju göra ett försök.

så nu e de alltså fest

LN

Milstolpe

...och ett år senare. 
Mycket bättre såhär.


Seger

små små tvåor



lääänge länge sen, känns det som. men verkligheten är en annan.

1 år. ett ynka år. herregud vi har ändrats. till det bättre hoppas jag..

och imorgon en milstolpe till i våra små liv. FAN VA SKÖNT ASSÅ

LN

skönt



en av mina absoluta favoritbilder just nu. och jag ursäktar. sparade den för länge sedan och har inget minne varifrån. värsta plagiat-ellen. färgerna och ljuset är precis som det ska. men det är nog regnet som gör det.

jag ska börja använda ord som skönt o fint, för precis allt. så som svenskarna gör. faaen va skööönt asså. ladda komplimanger runtomkring hela dagarna långa. genast då jag tycker nåt är fint, nån är fin osv så ska jag säga det högt. för det gör vi finnar inte. vi håller tyst. och ja, nu generaliserar jag men i varje fall. det är ledsamt och sorgligt.

bilden är skön och det är också veckan som ligger framför oss, maria. typ HC. HCHCHC !

sköna hälsningar från LN

PS. är det möjligt att använda det ordet för mycket?

Lördag


Idag skall jag gå se Zazie. Efter det blir det en stor kakao.
Jag älskar lördagar. Även om man är lite bakis och seg. 
Fredagar är nog  ännu bättre. Fast egentligen gillar jag inte att det finns dagar. Jag tycker inte om rutiner. och så tycker jag inte om tider heller. Men tid är fint. Nattbussar skulle jag klara mej utan. och måndagar.


Seger


NU ÄR DEN BOKAD


Om 67 dagar är vi i Berlin!
Nu ska jag studera den här boken.

Seger

BERLIIIIN



här kommer viiiiiiiiiii i ii i iii  ii  . ÄNTLIGEN!!!!!!!!

pisseibsen

bedrövligt.

enough

jag har haft ångest i en vecka. släpper det aldrig?
jag behöver nåt kul nu. nån kul händelse. nåt jag kan vara glad över.

det är inte normalt att vara grå i en vecka. eller längre.
känner mej ensam fast jag inte är det. jag är inte en deppig person.

ledsamt för er att bara få deppiga inlägg. vem vill det.
skrev uruselt idag. kommer aldrig bli journalist. jag vill vara bra på nåt!

att dö för




har aldrig gillat gisele nåt märkvärdigt. men när jag såg dessa bilder i ELLE december numret såg jag det många sett för år sedan, det lilla extra. och kolla hennes kropp! är det möjligt??

bild nr. 2 har jag på hängt upp i klädskåpet. varje gång jag klär på mej ser jag den. fan vilken inspiration. och den behån vill jag ha. det är viss alexander wang. och det är viss en realistisk önskan.

suck.

LN

ångest

började med några försök idag. det sket sej.

efter två besök i olika butiker fick jag sån ångest att jag hade svårt att andas. jag stod där vid tidningarna och var totalt förstörd. efter det äter jag en hamburgare ocg går till pude. kallsvettas ännu också.

vem kan bota mej?

LN

Tisdag

Idag kom jag helt i onödan till skolan. Textkompetens på torsdag. Sen bara en vecka till penkkisen!

Seger

duktig flicka

idag har jag sökt efter jobb.

kom på att jag måste göra något efter att haft on/off relation med facebook i ca 5 h idag. inte normalt. jag har mycket tid, ändå går det inte att plugga. detta skulle jag ändå kalla normalt.

men nånting måste göras. är det så att man måste gå in i alla butiker och be på sina bara knän om ett jobb? det känns så förnedrande (det där med att gå in i butiken och fråga...). för ett butiksjobb är vad jag söker. tror jag.

nu har jag surfat omkring lite och har fått nog av vapaat työpaikat och avoimet hakemukset. usch säger jag. men jag tänkte faktiskt ta mej i kragen och gå runt lite i närköpcentrat litet i övermorgon. eller sen bara ringa...

men börjat har jag.

LN

Angora sweaters were his weakness


Jag har inte sett på film ordentligt på länge. Trist. Men det ska bli ändring på den saken nu.

Det som är trevligt är när man hittar filmer man gillar sådär extra mycket. Sen kommer man ihåg dom länge och ser på nytt och så funderar man på varför man trivs med dom så bra. Man vill veta vad folk har för favoritfilmer för det kan berätta så mycket om personen. Jag skulle vilja se allas listor på filmer dom gillar.

Ruut bjöd mej på film på min födelsedag. Vi såg Ed Wood, vi båda gillar Tim Burton.


Seger
 

idolmaterial



jag såg henne första gången i failure to launch och tyckte hon var annorlunda, sådär bra annorlunda. en rätt usel film men hon var en färgklick.
sen gör jag nåt överraskande och går och se en jim carrie-film. jag brukar hata dem, komedier är inte för mej. och vem ser jag i yes man? jo zooey deschanel. precis lika cool som förra gången, om inte bättre.



men det var först igår jag insåg att hon har ett band. och plötsligt blev hon idolmaterial. she & him heter det och de spelar sötfin musik. söndagen känns ren lite bättre.

LN

Lärarmiddagen

I fredags var vi på lärarmiddag på Börsen. Det var allt en fin kväll. Anna höll tal och maten var jättebra. Jag glömde bort att ta bilder men här är nu ändå några.

                                 
Jag fick klänningen klar i tid!
Efter Börsen blev det jatkot på olika ställen.

RSS 2.0